måndag 2 januari 2012

Peace and loveHittade också nyårstankar daterade 2008

Ett gammalt och ett nytt år . . .

av Lisa Lundmark kl. den 29 december 2008 kl. 19:02
 
Ännu ett år är till ända . . . Det känns bra och hoppfullt med ett nytt år. Nya löften om att sluta röka och banta 15 kilo. Den här gången måste jag . . . !! Det är inte alltid lätt att vara en livsnjutare med ambitioner . . Men frågan är vad man mår bäst av? Att njuta till fullo eller hela tiden piska sig själv med olika nyttighetsförmaningar?? Är verkligen det yllesvenska mottot "lagom är bäst", bäst?! Om man är en person som alltid har varit antingen eller, svart eller vit osv. Hur ska man då kunna leva efter mottot "lagom är bäst"? Och varför??

Nej fram för bejakning av lust! Lusten, njutning ger välmående. Välmående ger psykiskt välbefinnande. Psykiskt välbefinnande ger längre liv. Eller . . .!?

En stor nyårskram till alla som läser det här.


2012-01-02

Visst!! Psykiskt välbefinnande ger längre liv. Men också fysiskt välbefinnande . . . Jag vill leva i nuet och kunna känna varje andetag. Friska andetag. Det gör man inte om man får KOL, då får man sitta med syrgasapparat resten av livet. Vilket välbefinnande! Man tänker att det gäller inte mig . . . Men snart gäller det mig om jag inte besinnar mig och lyssnar till min kropp.

Kroppen är mitt verktyg för min själ. Kroppen måste må bra för att jag ska kunna göra allt min själ vill. Jag är en äkta känslomänniska som handlar mycket på magkänsla. Det är jag stolt över. Det har gett mig mycket här i livet. Jag har gjort det med medvetenhet baserat på erfarenheter. Förutom den förrädiska rökningen. Ett beroende som styr mitt liv. Alla beroenden styr ens liv. Jag vill vara fri. Fri som en fågel. Inget annat än kärlek ska styra mitt liv.

Hittade några anteckningar på en post-it-lapp som sitter på kylskåpet. Som jag klottrat ner efter ett samtal med en kär vän för längesen.

"Kris är utveckling.
Vari ligger konflikten?
Det ska vara lätt och enkelt!
Ta hand om dig. Hälsa.
Ge dig själv energi kärleksfullt.
Tyck om dig själv.
Tillför något skitbra!"

Inleder mitt 2012 med de här orden. Hoppas på att jag ska få ihop känslor, magkänsla och förnuft och ge mig själv och andra kärleksfull energi. Samt tillföra något skitbra!!!

Peace and love

2 kommentarer:

  1. Kloka ord! Låter du dom genomsyra dig hela året så kommer du att få ett kanonbra år.
    Fimpa med hjälp av Zyban! Du kommer känna dig så nöjd med dig själv när du blir fri från ciggen. KRAM

    SvaraRadera
  2. Vem fan är Zyban?? Ja, jag vet att man mår bra när man slutat. Jag har gjort det förr. Men åkt dit igen. Jag har gått rökavvänjningskurser, blivit coachad, blivit uppringd med jämna mellanrum av sjukhuset, har läst diverse böcker osv . . . Det måste komma från mig själv . . . och jag hoppas jag lyckas den här gången. Har nya grepp på g. Kram Lisa

    SvaraRadera