fredag 3 december 2010

Mina elever . . .


Fredagen är här och jag känner en oerhörd lättnad. Jag har varit så fruktansvärt trött den här veckan. Jag har inte känt mig frisk och jobbat på ändå som man gör. Man bara går på och hoppas det ska hålla. Man känner inte efter och när man kommer hem faller man ihop som en liten våt trasa och hoppas bara på att hålla till morgondagen.

Morgnarna är ett helvete. Klockan ringer och man undrar om det är sant? Sist man tittade på klockan var hon 01.34 och nu är hon 06.30. Är hon verkligen det?! Det känns som om det var en minut sen hon var 01.34! Ögonen känns som igenmurade jag vet inte vad. Man trevar med fötterna över det kalla golvet och försöker treva sig fram till toaletten. Under vägen sätter jag på min älskade espressomaskin. Det är själva räddningen liksom på morgnarna.

Sen går jag in i duschen. Svårt att sluta låta det varma vattnet stråla över hela kroppen för att gå ut i kylan och klä på sig något torrt klädesplagg. Efter påklädningen kan jag gå ut till espressoapparaten och se att jag måste tömma kaffesump och sen måste jag fylla på vatten . . . men sen kan jag göra iordning min älskade dubbelespresso!!! Rykande varm med la crema!! Försöker pressa, trycka in en macka . . . men det är svårt. Tar min mysiga cigarett under fläkten under tiden att espressoapparaten gör iordning den andra dubbla espresson. Jag messar min kompis och säger att i dag tar vi Red Devil va? Red Devil = en gammal skruttig Jetta-bil.

Efter den andra espresson ställer jag mig under fläkten igen . . . hahaha. Mysigt! Sen är det bara att borsta tänderna, ta stiling i mitt lilla hår och dra kajal längs med ögonen. Sen är det bara att kuta iväg till lilla Red Devil. Där får man dra bort snö och skrapa allt vad man orkar tills bilen kommer fram. Köra i snömodd under tiden man babblar på som fan med sin kompis.

Den här veckan blev jag riktigt sjuk på tisdagen och stannar hemma. Då dyker en del av mina elever inte upp dagen efter eftersom de "tror" jag är sjuk då? Måste jag vara i skolan varje dag för att mina elever ska sköta sina studier? Även fast jag inte har de i undervisningen? Sjukt.

Men mina elever är helt underbara! Jag har skrivit på tavlan att mina mentorselever är mina "änglar". Då har två andra elever från andra mentorsgrupper skrivit till sig där för att de också vill vara mina änglar. Hahaha. De (en kille) säger att de kan baka kaka nästa gång jag bjuder på fika. De kramas och jobbar på som hästar på bildlektionerna. I dag var det jag som tjatade om rast. Till slut sa jag lite försiktigt att hej då nu går jag på rast?! De mumlade bara och fortsatte att jobba på rasten!! De hälsar glatt och kommer med fina kommentarer och undrar alltid hur jag mår.

Jag har haft utvecklingssamtal med chefen och utvecklingssamtal med ett par elever. Det har gått bra. Chefen säger att hon ser progression och eleverna säger att de ska försöka men framförallt att de trivs på skolan. Det är ju fantastiskt. Efter flera år av vantrivsel på grundskolan så trivs de?! Varför lägga ner IV-programmet?? Inte fan kan det vara för elevernas skull i alla fall!!! Jag tänker verkligen jobba för att det inte ska bli fel i omorganisationen!! Eleverna behöver det här. Mina kära elever!! I love you!

2 kommentarer:

  1. You are awsome Lisa, vet inte varför men jag brukar hata bloggar men det är roligt att läsa dig:)
    //DIN PITBULLÄLSKANDE FAVORIT ELEV;)

    SvaraRadera
  2. Tack "Pitten"! Hahaha! Jag älskar att skriva. Det är ett sätt att sätta ord på det som händer och vad man känner. Kanske det oftast blir när jag känner mig ledsen eller upprörd. Men ibland också när jag är glad eller när jag har en åsikt om något. Jag tror att du också har den förmågan. Kram från "Hippin". Hahaha

    SvaraRadera